Hírek, események

teszt bejegyzés szerkesztéssel2019. 11. 22.

teszt bejegyzés szerkesztéssel2019. 11. 22.

Japán tábor- kokeshi festés2019. 06. 24.

Az idei Kelenvölgyi táborban újra elmerültük a festésben, a kokeshi napon. Nagy lelkesedés és elszántság jellenezte az idei résztvevőket. Csodás napot töltöttünk együtt és mindenki boldogan tért haza saját kokeshi babájával. :) 

Kokeshi festés az Ybl Házban2019. 05. 25.

Abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy felkérést kaptam az Ybl Kreatív Háztól egy kokeshi festő workshop lebonyolítására. 

Katsujinken Katana Fórum No.5/ kokeshi2019. 04. 20.

Rendkívül jól sikerült az idei fórum. Ebben a szuper társaságban gyorsan elszaladt nap.

Japán nap a Vásárcsarnokban2018. 10. 22.

Idén 15. alkalommal kerül megrendezésre japán nap a Nagy Vásácsarnokban, Budapesten. Ebben az évben magam is rész veszek egyedi kokeshi babáimmal. A vásár mellett számos érdekes program várja az érdeklődőket.  

Októberi kokeshi kiállítás2018. 10. 08.

Kokeshi kiállítással veszek részt a IV. Katsujinken Katana fórumon. Szerettel várunk minden érdeklődőt. :)

Kézműves tábor - kokeshi festés2018. 07. 02.

Mikor beléptem a terembe, mindenki fegyelmezetten ült a helyén és izgatottan várta a kezdést. Bemelegítésként a hagyományos kokeshi történetéről és az általam készített kokeshikről meséltem. Az alapok kiválasztását követően megterveztük a babák öltözékét, majd nagy festésbe vetettük magunkat. Rendkívül jó érzés volt, hogy részese lehettem az alkotói folyamatnak, csodás kis kokeshik készültek. 

Japán csodái - kézműves tábor2018. 06. 24.

Holnap indul a japán kézműves tábor a Kelenvölgyi Közösségi Házban.

A program lehetőséget nyújt az ismerkedésre, a hagyományos japán kézműves technikákkal. Kokeshi baba festés, kalligráfia, origami, tsuba és függőtekercs készítése, illetve harcművészeti foglalkozások, gasztronómiai kalandozás. 

Négy évszak kokeshi kollekció2018. 05. 21.

Nagy örömömre szolgált, mikor felkérést kaptam a négy évszak kokeshi formában való megjelenítésére. Közös ötletelés, filozófiai elmélkedések között megszülettek a tervek, majd kitörő lelkesedéssel a megvalósításba vetettem magam. Rendkívül érdekes inspiráló munka volt, az eredmény pedig magával ragadó. :)

ELEVENtavasz a Bartók Bélán!2018. 05. 07.

ELEVENtavasz a Bartók Bélán!!! 
Kokeshi babáimat megtaláljátok a Gross Arnold Galéria Kávézóban, ahol számos érdekes programon vehettek részt.

Indul az esküvői szezon2018. 04. 26.

Az idei esküvői szezont egy rózsalakodalommal kezdtem. Ida és Kálmán a 10. házassági évfordulóját ünnepli idén. Nagy örömömre szolgált, hogy ezt a szép alkalmat egy kokeshi párral színesíthettem. 

Kokeshi karácsony2017. 12. 18.

Legújabb kokeshi kollekcióm a ARNOLDO Galéria Kávéházban elérhető. A kollekció színvilágát és motívumait Gross Arnold inspirálta. Öröm volt minden darab elkészítése és rendkívül nagy megtiszteltetés, hogy kihelyezésre kerültek.

Harcosok napja2017. 10. 23.

III. Katsujinken Katana Fórum és Japán-nap rendezvényen a harcművészek kerültek előtérbe. Erre az alkalomra készítettem szamurájokat is, akik a program végére megtalálták méltó tulajdonosaikat. Bár a kardforgatáshoz nem jött még meg a kedvem, - maradok az ecset forgatásnál  -, nagyon örülök, hogy részese lehettem ennek a programnak.

Múzeumban éjszakázunk, kokeshi babát festettünk2017. 06. 23.

Szeretettel várok minden érdeklődőt a Magyar Földrajzi Múzeum kertjében, Érden. 
Aki szeretné kipróbálni a kokeshi festést, lehetősége van rá a teljes program alatt. Június 24. (szombat) 18:30-24:00

 Várok kicsiket és nagyokat, bátrakat és szerényeket. :)
A program rendkívül változatos, kimonó bemutatóval, teaszertartással, előadásokkal, kiállítással.
Bővebben: www.foldrajzimuzeum.hu

Japán kurzuson jártam2017. 03. 29.

Előadást tartottam a BGE japán kurzusán a kokeshikről és bemutattam az ikebana virágrendezés folyamatát. A felkészülés folyamán, mélyen beleástam magam a kokeshik történelmébe, számos érdekességgel és infomációval lettem gazdagabb. Örömmel meséltem az érdeklődő és figyelmes diákoknak, bár az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy lámpalázamat nehezen tudtam palástolni. Az előadást követően, jobbnál jobb kérdéseket tettek fel a fiatalok, derűvel az arcomon válaszoltam sorra a kérdésekre. Igazán felemelő nap volt.

A bíbelődés a lényeg2017. 01. 30.

Korábban, a kerámiázás világába is belekóstoltam. A kerámiaműhely falán, megütötte szememet egy újságból kivágott idézet, ha jól emlékszem Pressertől származik. A cetlin ez állt: A bíbelődés a lényeg. Ez a mondat állt szemben az oly sokszor elhangzott, ne vessz el a részletekben felkiáltással. E kettő között sokszor vívódtam kerámiáim elkészítése közben. Kokeshi festésnél ezt a dilemmát úgy gondoltam feloldani, hogy vannak egyszerű kivitelű – részletekben nem elveszős, letisztult – darabok, illetve a részleteiben gazdag példányok. Aprólékos festésnél, vagy amikor a 2x8mm-es virágszirom darabot próbálom legalább 3 különböző eszközzel a helyére illeszteni, akkor érzem, hogy a bíbelődésben időzöm, mert bíbelődni jó!

A férfi szimbóluma2016. 12. 05.

Felmerült az igény a személyre szabott képmás mellett a konkrét minőségek megformálására. A vágyott tulajdonságok szimbolikus megjelenítésére, forma és színvilág eszközeivel. Igyekszem az adott személy emberi tulajdonságait a kokeshi öltözékében megjeleníteni. Megtervezem viseletének jellegét, színeit a kívánt minőségnek megfelelően választom ki. Így kapnak teret a kiegyensúlyozott, kedves, erős férfi tulajdonságok.

Egy darabka belőled2016. 12. 02.

Megrendelőim sokszor úgy választanak kokeshit, hogy az általuk vágyott jellemzőt kérik megjeleníteni. A fotós kokeshi bekerül a fotós vágyak oltárára, a védelmező kokeshi elkíséri a gyermeket külföldi tanulmányi útjára, az erő és határozottság kokeshi babája a dolgozó asztalon áll hegykén, az új kezdeteket az élénken sarjadó tavaszi fűszálakkal díszített kokeshi hivatott segíteni. Emellett egy-egy hivatás szimbólumaként is kikerül a polcra. Így közel érezzük magunkhoz, így lesz egy darabka belőlünk.